Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Θέατρο Τέχνης: LA MOSCHETA από 21 Οκτώβριου


Το Θέατρο Τέχνης  και η L&C ΑΜΚΕ παρουσιάζουν την ανατρεπτική  κωμωδία LA MOSCHETA Του Άντζελο Μπεόλκο (Ρουτζάντε)


Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ανεβαίνει στην σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14, Πλάκα) το έργο του Άντζελο Μπεόλκο (Ρουτζάντε) «La Moscheta», σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία Μπάμπη Κλαλιώτη.

Πριν από 36 χρόνια (θεατρική περίοδος 1977 - 1978) η κωμωδία «La Moscheta» είχε πρωτοπαρουσιαστεί από το Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λαζάνη στο Θέατρο Βεάκη.

Την πρωτότυπη μουσική  και τα τραγούδια για τη φετινή παράσταση έγραψε o Σταμάτης Κραουνάκης. Ένα ταξίδι με μυρωδιές, μελωδίες και ρυθμούς στην Ιταλία του 1500 και με τους μουσικούς – δύο πιάνα κι ένα ακορντεόν - να παίζουν ζωντανά κατά τη διάρκεια όλης της παράστασης.

Η εξαιρετική και βραβευμένη (στο  φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία του Αβρανά) ενδυματολόγος Δέσποινα Χειμώνα ολοκληρώνει την ατμόσφαιρα του ιδιαίτερου αυτού θεατρικού έργου.

Λίγα λόγια για  το έργο

La Moscheta ...  ο δαίμονας που σε βάζει να πονηρεύεσαι, να χάνεις την ηθική σου για το συμφέρον σου. Να στοχεύεις στο εύκολο  κέρδος, να απατάς και να εξαπατάς χωρίς φραγμούς. Δημιουργημένα συμφέροντα, αδιέξοδοι έρωτες, ραδιουργίες, η παραπλανητική αξία του λόγου που ανατρέπει την αλήθεια.

Ο Ρουτζάντε ένας φοβητσιάρης,  δειλός  και αφερέγγυος τύπος, προσπαθεί να αποκτήσει χρήματα εξαπατώντας. Η γυναίκα του, η Μπετία, πανέξυπνη και ζωηρή, τον απατάει με νεαρό αξιωματικό του στρατού και επικαλούμενη την ηθική της καταφέρνει να κάνει το δικό της. Ο Μενάτο αθεράπευτα ερωτευμένος με την κουμπάρα του Μπετία, είναι έτοιμος για όλα προκειμένου να την κερδίσει. Το γαϊτανάκι πλέκεται και οι μπλόφες διαδέχονται  η μία την άλλη.


Λίγα λόγια για  τον συγγραφέα 

Ρουτζάντε ( 1502-1542), ένα ψευδώνυμο που είχαν δώσει οι Ιταλοί, στον  Άντζελο Μπεόλκο. Ο Ρουτζάντε δημιούργησε - ξεκινώντας από την Πάντοβα και γυρνώντας πολιτείες και χωριά με το μπουλούκι του -  ένα δημοφιλέστατο λαϊκό τύπο, σε αγροτικές φάρσες που έγραψε ο ίδιος στα χνάρια της ρωμαϊκής κωμωδίας. Έγραψε επτά κωμωδίες συνολικά και μερικούς διαλόγους και μονολόγους. Με τους κωμικούς αυτοσχεδιασμούς και τα οπτικά χωρατά του, θεωρήθηκε (όπως ο Αρετίνο και ο έλληνας Κάλμο ) πρόδρομος της                 Κομέντια ντελ’ άρτε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ελεύθερη απόδοση  – Σκηνοθεσία : Μπάμπης Κλαλιώτης
Μουσική : Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά : Αναστασία Δεκαβάλλα , Μιμίκα Καπούλα
Κοστούμια : Δέσποινα Χειμώνα
Κινησιολογία : Μαρίζα Τσίγκα
Βοηθός σκηνοθέτη : Γεωργία Λίτσα

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ :
Ζαφειρία Δημητροπούλου
Βαγγέλης Ζαπαντιώτης
Κώστας Μαγκλάρας
Γιάννης Μίνως
Αλέξανδρος Τσώτσης


ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ :
Μαριλένα Χρυσοχοΐδη - πιάνο
Γιάννης Μίνως – ακορντεόν
Κωνσταντίνος Ευστρατίου – πιάνο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:   Δευτέρα και Τρίτη 21.15

ΤΙΜΕΣ  ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
15 €  10 €  (Φοιτητικό- Γκρουπ-Σύλλογοι- Άνεργοι με κάρτα ανεργίας)

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ:
Φρυνίχου 14, Πλάκα   τηλ.210 3222464-3236732

ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ: Δευτέρα - Κυριακή 10.00- 13.00 &  17.00- 22.00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...