Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οι σπουδαστές της Δραματικής του Εθνικού κατά του φασισμού

Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου "Εnet.gr"

«Αν η τέχνη δε στρατεύεται, δε διδάσκει, τότε τι κάνει στην Ελλάδα του 2013;»


Ένα κείμενο καταδίκης του φασισμού κι ένα κάλεσμα στην τέχνη να στρατευτεί εναντίον του, υπογράφουν οι σπουδαστές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Το υπογράφει η πλειοψηφία τους, η οποία κατέληξε σε αυτό μετά από συνέλευση. Όπως εξηγούν οι ίδιοι, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποφάσισαν να εκφράσουν τη θέση τους για το φαινόμενο δημόσια και να ενεργοποιήσουν κι άλλους δημόσιους φορείς της τέχνης και όχι μόνο.

Με αφορμή τον Παύλο Φύσσα...

Με αφορμή τη δολοφονία του αντιφασίστα, μουσικού και εργάτη Παύλου Φύσσα από το παρακράτος της Χρυσής Αυγής, εμείς, σπουδαστές της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου δηλώνουμε παρόντες και παίρνουμε θέση κατά του φασισμού.
Δε λαμβάνουμε το γεγονός της δολοφονίας ως κεραυνό εν αιθρία, αλλά ως ένα ακόμη κρούσμα που έρχεται να προστεθεί στις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις. Επιθέσεις ενός φασισμού, που δε σταματάει με τη σύλληψη κάποιων μελών της Χρυσής Αυγής. Του φασισμού των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της αστυνομίας και της κυβέρνησης, που δρουν «δημοκρατικά» μόνο όταν αυτό στερεώνει τη θέση τους.
Φωνάζουμε κατά του φασισμού της απολίτικης, αυτιστικής τέχνης, που αναγνωρίζει ως δικαίωμα τη σιωπή και όχι ως υποχρέωση τη διακήρυξη της θέσης της. Αν η τέχνη δε στρατεύεται, δε διδάσκει, τότε τι κάνει στην Ελλάδα του 2013; Απλά υπάρχει;
Καλούμε όλα τα σωματεία και τους συλλόγους στο χώρο των τεχνών να μη μείνουν αδρανείς. Να καταγγείλουν την πολιτική δολοφονία του Π. Φύσσα και γενικότερα κάθε φασιστική λογική.
Να ξορκίσουμε το φόβο που φιμώνει.

«Άλλο φοβάμαι και τρομάζω, άλλο φοβάμαι και δειλιάζω.»

Σπουδαστές Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...