Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην καρδιά της Ευρώπης

Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας διοργανώνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα την Τρίτη 15 Οκτωβρίου με θέμα «Η επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα: ένα ευρωπαϊκό ζήτημα», σε συνεργασία με την Ελβετική Επιτροπή υποστήριξης του ελληνικού αιτήματος και τον Πρόεδρό της Καθ. Δρ. Dusan Sidjanski, ο οποίος τιμήθηκε την περασμένη εβδομάδα με το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

«Η επιστροφή των μαρμάρων αποτελεί το ηθικό αίτημα του σεβασμού της αρτιότητας και της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, του θεμελιώδους μνημείου των Ελλήνων και του ευρωπαϊκού πολιτισμού με παγκόσμια ακτινοβολία. Τα διαμελισμένα γλυπτά είναι προσβολή για την κοινή ευρωπαϊκή κληρονομιά και την εικόνα της στον κόσμο», δηλώνει η Ρόδη Κράτσα και συμπληρώνει: «Τα μάρμαρα καλούν τα μάρμαρα», όπως είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης ως Υπουργός Πολιτισμού.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι εθνικών επιτροπών από ευρωπαϊκές χώρες, ευρωβουλευτές με διεθνείς δραστηριότητες και διαπρεπείς υποστηρικτές από Μ. Βρετανία, Σουηδία, Βέλγιο, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, η Επίτροπος για τον Πολιτισμό κα Ανδρούλλα Βασιλείου και ο αρχιτέκτονας του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Μπερνάρ Τσούμι, θερμός υποστηρικτής του ελληνικού αιτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...