Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Πρεμιέρα στο θέατρο Χόρν με τον Γιώργο Κιμούλη

Ο Σταμάτης Φασουλής σκηνοθετεί τον Γιώργο Κιμούλη στο ιψενικό αριστούργημα «Μπόρκμαν» που κάνει πρεμιέρα αύριο-την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου- στη σκηνή του θεάτρου Δημήτρης Χορν

Τον διεφθαρμένο τραπεζίτη «Μπόρκμαν», τον ιψενικό ήρωα που χαρακτηρίζεται από το πάθος του για την εξουσία και τον πλούτο, θα ενσαρκώσει ο Γιώργος Κιμούλης, υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Σταμάτη Φασουλή.

Η θεατρική παρουσία του Γιώργου Κιμούλη θα είναι διπλή φέτος τον χειμώνα στην σκηνή Χορν, με τον ηθοποιό να πρωταγωνιστεί σε ακόμα ένα κλασικό έργο, στον  «Επιστάτη» του Πίντερ που αναμένεται να ανέβει τον Φεβρουάριο.

«Και τα δύο έργα σχολιάζουν τον απομονωτισμό του ανθρώπου, μια κατάσταση που βιώνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες. Ζούμε την αγωνία και την προσπάθεια να οργανώσουμε τον κοινωνικό μας χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι, αλλά τελικά αναπτύσσουμε μια αυτιστική συμπεριφορά» είπε ο πρωταγωνιστής Γιώργος Κιμούλης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χτες, 21 Οκτωβρίου, στο θέατρο Δημήτρης Χορν. Αναφερόμενος στο αριστούργημα του Νορβηγού δραματουργού «Μπόρκμαν» ο Γιώργος Κιμούλης έκανε λόγο για ένα έργο προφητικό:  «Ο Ίψεν είδε από το 1896 την μετάβαση του βιομηχανικού καπιταλισμού στον χρηματοοικονομικό. Προέβλεψε από τότε το τέλος του χρηματοοικονομικού καπιταλισμού» είπε σχετικά.

Κεντρικός ήρωας του έργου, ο τραπεζίτης Μπόρκμαν που φυλακίστηκε για κατάχρηση και επιστρέφει στο σπίτι του, αποφασισμένος να μείνει κλεισμένος εκεί μέχρι το θάνατο του. Η γυναίκα του, το παιδί του και η δίδυμη αδελφή της γυναίκας του ζωντανεύουν όλο το παρελθόν και μέσα σε μία νύχτα λύνεται ο γόρδιος δεσμός μιας ολόκληρης ζωής.

Το καστ συμπληρώνουν οι Πέμυ Ζούνη, Σμαράγδα Σμυρναίου, Γιώργος Ζιώβας, Νάνα Παπαδάκη, Γιάννης Καπελέρης και Ελευθερία Μπενοβία με τον σκηνοθέτης της παράστασης Σταμάτη Φασουλή να μιλά για μία «ευλογημένη στιγμή» σε επίπεδο συνεργασιών.

Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία: 20 ευρώ, Εξώστης: 18 ευρώ, Λαϊκή: 17 ευρώ, Φοιτητικό:15 ευρώ Ανέργων: 10 ευρώ (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας).

Αγορά εισιτηρίων: Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, τηλ: 210 3213100, Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, τηλ: 210 3612500, Με πιστωτική κάρτα: 210 8938100
Κρατήσεις μέσω Internet: www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...