Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου στην Στέγη με το Recalculate

Η πολλά  υποσχόμενη Μαριάννα Καβαλλιεράτου, με τη νέα της δουλειά στη Στέγη


Στο νέο έργο της Ελληνίδας χορογράφου, που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Robert Wilson, «το μόνο σίγουρο είναι η αλλαγή».Η Καβαλλιεράτου οδηγεί το θεατή σε γνώριμες όψεις του σύγχρονου κόσμου μέσα από τη λιτή γεωμετρία που δημιουργεί η κίνηση στο χώρο.

Η νέα παραγωγή της Μαριάννας Καβαλλιεράτου και της χορευτικής ομάδας klokworks είναι μια αφηρημένη στη φόρμα, αυστηρή στους κανόνες και ακριβής στην εκτέλεσή της χορογραφική σύνθεση. Η παράσταση με τίτλο Recalculate, από το Σάββατο 19 έως και τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Στο Recalculate, τρίτο έργο της ομάδας  Klokworks, 4 χορευτές αναζητούν την πορεία τους. Μια πορεία την οποία αλλάζουν διαρκώς καθώς η δράση τους δημιουργεί νέους προορισμούς.
Το ίδιο  όμως ισχύει και για  τη χορεύτρια και χορογράφο  Μαριάννα  Καβαλλιεράτου που συνεργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια με τον  διάσημο αβανγκάρντ  σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ουίλσον.

Έχει ήδη χαράξει τη δική της πορεία  εξερευνώντας την κινητική σύνθεση  και τη γεωμετρία των σωμάτων στο  χώρο. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι η φόρμα  η δομή και η δράση, η λιτότητα και η αφαίρεση. Και το νόημα; Υπάρχει μήπως αναφορά στη σύγχρονη καθημερινότητα, όπου για κάποιους η δράση δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή ή ίσως αποτελεί και έναν τρόπο αποφυγής της σκέψης; Οι εικόνες παραπέμπουν άραγε σε έναν κόσμο ρευστό, όπου η συνεχής αλλαγή πορείας είναι πλέον αναπόφευκτη; Η χορογράφος αφήνει τους συμβολισμούς και την ερμηνεία ανοιχτά. Και επιμένει: «Δεν είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τα πάντα στην Τέχνη. Αρκεί να είμαστε εκεί».Ευχαριστούμε τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos για την εικαστική συμβολή του. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη Sue Jane Stoker.

Ιδέα: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Φωτεινή Τιμοθέου
Χορογραφία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου, klokworks
Μουσική: Dom Bouffard
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Video art: Alessandro Giacalone
Κοστούμια, κατασκευές: Craig Green

Χορεύουν: Meg Harper, Καλλιόπη Σίμου, Θανάσης Ακοκκαλίδης,  Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
Το recalculate ξεκίνησε από μια πρόταση του Ρόμπερτ Ουίλσον για ένα work-in- progress (έργο εν εξελίξει) που παρουσιάστηκε στο Open House του Watermill to 2012.

Παράλληλες δράσεις:
Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Μετά την παράσταση, συζήτηση του  κοινού με τους συντελεστές.
Κυριακή 20 Οκτωβρίου
Workshop με τη Μαριάννα Καβαλλιεράτου.
Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια: 18€ | Μειωμένο: 10€ | Άνεργοι: 5€
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...