Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ο ΡΕΜΙ ΝΤΕ ΒΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ο Ρεμί Ντε Βος, συγγραφέας του θεατρικού έργου “Débrayage” (Ντεμπραγιάζ) που παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, έρχεται στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013.

Το “Débrayage” (Ντεμπραγιάζ) που αποτελεί το πρώτο θεατρικό έργο του Ρεμί Ντε Βος, είναι ένα σπονδυλωτό κείμενο το οποίο σκιαγραφεί με πικρό χιούμορ την αγωνία του ατόμου να επιβιώσει στην Ευρώπη της κρίσης. Η απομάκρυνση του ανθρώπου από σταθερές αξίες και κεκτημένα δικαιώματα, ο φόβος της ανεργίας, η ανατροπή των εργασιακών σχέσων, η κοινωνική περιθωριοποίηση αλλά και οι επιπτώσεις των νέων αυτών δεδομένων στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην ψυχοσύνθεση του ατόμου, αποτελούν τους βασικούς άξονες που συγκροτούν τα θέματα και τους χαρακτήρες του γάλλου συγγραφέα Ρεμί Ντε Βος. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου.

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, ο Ρεμί Ντε Βος θα παρακολουθήσει την παράσταση “Débrayage” (Ντεμπραγιάζ) στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 2/11/13, στις 11.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης με θέμα: «Débrayage: Από τη Γαλλία του 1994 στην Ελλάδα της κρίσης - Μια συζήτηση με τον Ρεμί Ντε Βος, συγγραφέα του επίκαιρου θεατρικού έργου που παρουσιάζεται στο ΚΘΒΕ».

Στην ενδιαφέρουσα συζήτηση θα πάρουν μέρος: ο Ρεμί Ντε Βος, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη & Γενικός Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Christophe Le Rigoleur, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Μένη Λυσαρίδου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος, η μεταφράστρια και σκηνοθέτης Έρση Βασιλικιώτη και η σκηνοθέτης του έργου Χριστίνα Χατζηβασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...