Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η ΙΝΤΕRAMERICAN χορηγός ασφάλισης της έκθεσης του “ΑγκαλιάΖΩ” για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου


Την έκθεση ενημέρωσης για τον καρκίνο του  παχέος εντέρου, που οργάνωσαν από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου στο μετρό της πλατείας Συντάγματος ο όμιλος εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ” και ο διεθνής οργανισμός υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο παχέος εντέρου Europa Colon, υποστηρίζει χορηγικά με παροχή ασφαλιστικής κάλυψης η INTERAMERICAN. Η εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ “Πράξεις Ζωής”, έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της σε πρωτοβουλίες πρόληψης για την υγεία, σε συνάφεια με τις επιχειρησιακές δραστηριότητές της στον τομέα της υγείας (ασφάλιση με το σύστημα υγείας INTERAMERICAN Medisystem και νοσοκομειακά προγράμματα).
Η έκθεση “Ξενάγηση Ζωής – Διαδρομή Πρόληψης” προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από αναπαράσταση και ξενάγηση από ιατρό γαστρεντερολόγο, μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις του εντέρου (πολύποδες, νόσος Crohn, καρκίνος κ.ά.).
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου στη χώρα μας συνιστά τον τέταρτο κατά σειρά συχνότητας καρκίνο στους άνδρες και τον τρίτο στις γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου. Είναι χαρακτηριστική η επισήμανση του κ. Γ. Τούντα, αναπλ. Καθηγητή Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι οι διατροφικές συνήθειες ευθύνονται για τον καρκίνο σε ποσοστό περίπου 30% στις δυτικές κοινωνίες, καθιστώντας τη διατροφή τον δεύτερο –μετά το κάπνισμα- παράγοντα κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...