Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Από τις 26 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου το Φεστιβάλ Παξών


Τόπο συνάντησης της ελίτ των νέων ταλαντούχων Ελλήνων μουσικών θα αποτελέσει και φέτος το νησί των Παξών. Για δέκα μέρες, από το Σάββατο 26 Ιουνίου μέχρι και την Δευτέρα 5 Ιουλίου, οι μουσικοί υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών της Διεθνούς Ακαδημίας Ensemble Modern της Φρανκφούρτης (Ιnternational Εnsemble Μodern Αcademy) θα έχουν την ευκαιρία μέσα από τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν να έρθουν σε επαφή με ένα πλούσιο ρεπερτόριο έργων σημαντικών συνθετών της σύγχρονης μουσικής, όπως ο Ξενάκης, ο Στραβίνσκι, ο Μπεργκ, ο Λίγκετι, ο Στόκχαουζεν κ.ά.

Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει δωρεάν τα αποτελέσματα των σεμιναρίων στις δύο συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή του Λογγού, στις 4 και 5 του Ιουλίου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως οι καθηγητές της Διεθνούς Ακαδημίας, οι ίδιοι διακεκριμένοι σολίστ, θα δώσουν συναυλία στον ίδιο χώρο την 1η Ιουλίου. Οι καθηγητές που θα διεξάγουν τα σεμινάρια φέτος είναι οι Johannes Schwarz (φαγκότο), Michael M. Kasper (τσέλλο), Ueli Wiget (πιάνο). Τις συναυλίες θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Franck Ollu.

Στόχος του Εαρινού Φεστιβάλ Παξών είναι μέσα από τα εντατικά σεμινάρια-εργαστήρια και την εμπειρία των συναυλιών να αποκτήσουν οι νέοι σολίστ την ικανότητα ερμηνειών υψηλού επιπέδου και ακρίβειας σε σημαντικά έργα του 20ου και 21ου αιώνα, αλλά και να κάνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό την σύγχρονη μουσική.

Στην προσπάθεια αυτή του Φεστιβάλ, σημαντική είναι η συμβολή της Μουσικής Ακαδημίας Ensemble Modern (ΙΕΜΑ) της Φραγκφούρτης, η οποία διοργανώνει και είναι υπεύθυνη για τα σεμινάρια τελειοποίησης (masterclasses).

Το Μεγάρο Μουσικής Αθηνών, παραμένοντας πιστό στους εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς του στόχους, αγκαλιάζει το Φεστιβάλ Παξών και όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος το χειμώνα θα παρουσιάσει στις υψηλής ακουστικής αίθουσές του 3 συναυλίες του Ergon Ensemble με έργα επιλεγμένα από το φετινό Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...