Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

«Ζούμε στην εποχή της απελπισίας γι΄ αυτό επιστρέφουμε στο χθες»

Της Χάρης Ποντίδα
Ο κύριος «Τainted Love», πρωτοπόρος της βρετανικής electropop το ΄80 με διαρκή πορεία από τότε, θα βρεθεί σε Πάτρα και Αθήνα για «συναυλίες εφ΄ όλης της ύλης»
Φωτογραφία
Με λόγο χειμαρρώδη που δεν βάζει κόμματα και τελείες, ο Μαρκ Άλμοντ αφήνει γρήγορα τα τετριμμένα (τι, πώς, πού για τις ελληνικές συναυλίες του) και μπαίνει κατευθείαν στο ψαχνό: «Κλείνω 30 χρόνια καριέρας», λέει. «Το λέω, το ξαναλέω και δεν μπορώ να το πιστέψω. Περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος μετά τα 50».
Μάλιστα. Η ερώτηση δεν ήταν φιλοσοφικού ενδιαφέροντος. Το αντίθετο. Ρώτησα απλώς το αυτονόητο («τι θα μας παρουσιάσετε στην Αθήνα;») κι όλο αυτό που ακολούθησε εξηγούσε γιατί κάνει περιοδεία αυτή την εποχή και γιατί έχει ετοιμάσει το υλικό απ΄ όλες τις όψεις της πορείας του. «Παλιά τραγούδια, γνωστά τραγούδια, όχι πολύ γνωστά, ακουστικά, ηλεκτρικά κ.λπ.».
«Ξέρετε αισθάνομαι πολύ προνομιούχος που μπορώ ακόμα να κάνω αυτό που θέλω. Έπειτα από 30 χρόνια, κάνω τους δίσκους που θέλω, συνεργάζομαι με ενδιαφέροντες ανθρώπους, κάνω περιοδείες, ζω τη ζωή μου... Είμαι τυχερός», λέει ο Μαρκ Άλμοντ.
Αλλά σας απειλεί λιγάκι ο χρόνος που περνάει γρήγορα;
Δεν με απειλεί. Μια διαπίστωση έκανα. Παίρνουμε το πέρασμα του χρόνου ως δεδομένο και προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας ενδιαφέρουσα.
Το 2004 είχε ένα παρ΄ ολίγον θανατηφόρο ατύχημα με τη μηχανή του. Τόσο κοντά στον θάνατο, που πολλοί είπαν ότι ήταν θαύμα που επανήλθε. Και δεν ήταν οι δύο εβδομάδες που έμεινε σε κόμμα, αλλά ο αγώνας που έδωσε στη συνέχεια να κατακτήσει ξανά τις δεξιότητες που όλοι έχουμε ως δεδομένες.
«Όταν συνήλθα, κατάλαβα ότι είχα χάσει πολλά από αυτό που ήμουν πριν, κι ένα απ΄ αυτά ήταν η μνήμη μου. Για ένα διάστημα δεν μπορούσα να γράψω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα κι αυτό με έκανε να χάσω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Το προσπάθησα πολύ για να επανέλθω, αν και μου έχει αφήσει ακόμα διάφορα. Και ξεχνάω εύκολα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...