Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

O Donovan στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
H Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard και την Γκαλερί Govinda (Washington, D.C.) έκθεση εικαστικών του διάσημου μουσικοσυνθέτη Donovanμε τίτλοSapphographs. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που επιμελείται ο Christopher Murray, Διευθυντής της Γκαλερί Govinda, θα πραγματοποιηθούν στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης την Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 στις 21:00. O Donovan θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που αποτελεί και την πρώτη του στην Ελλάδα.
Στην έκθεση παρουσιάζονται δώδεκα φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων από την σειρά έργων του Donovan, Sapphographsκαι είναι εμπνευσμένες από την αρχαία λυρική ποίηση της Σαπφούς (7ος αι. π.Χ.). Ο Donovan στοχεύει μέσα από το εικαστικό του έργο να ενθαρρύνει τη νέα γενιά να ασχοληθεί με την ποίηση. Ο ίδιος επιθυμεί να σταθεί δίπλα στους νέους έλληνες ποιητές και έτσι η τέχνη της ποίησης να επιστρέψει στον πολιτισμό που την γέννησε.
Ο επιμελητής της έκθεσης, Christopher Murray γράφει: «Οι Sapphographsαποτυπώνουν τη μυθική ομορφιά της αρχαιοελληνικής παράδοσης και ταυτόχρονα ζωντανεύουν τον αισθησιασμό της φύσης και τη δύναμη των τελετουργιών της αφυπνίζοντας έτσι την διάθεση για καλλιτεχνική δημιουργία. To έργο της Σαπφούς έχει ερμηνευτεί και απεικονιστεί με ποικίλα καλλιτεχνικά μέσα από την εποχή της μέχρι και σήμερα. Ταυτόχρονα έχει εμπνεύσει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και με διαφορετικούς τρόπους τους μεγαλύτερους ζωγράφους, θεατρικούς συγγραφείς, μυθιστοριογράφους, σχεδιαστές μόδας, χορογράφους και μουσικοσυνθέτες παγκοσμίως».
Η εικαστική ομάδα Revolver, που δουλεύει στην Καλιφόρνια, θα παρουσιάσει στην γκαλερί Χατζηκυριάκος – Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης εγκατάσταση με πολυμέσα, αφιερωμένη στις Sapphographs του Donovan. Η εγκατάσταση αυτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν τρισδιάστατα τις φωτογραφίες της σειράς Sapphographs.
Παράλληλα με την έκθεση του Donovan διοργανώνεται διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο  SapphoFest με διαλέξεις, ποιητική βραδιά, μουσική και θεατρική παράσταση. Επίσης, τη βραδιά των εγκαινίων ο Donovan θα ερμηνεύσει το τραγούδι του “Be Mine” βασισμένο σε στίχους της Σαπφούς, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδαwww.amazon.com.
Για την παρουσίαση της έκθεσης έχει σχεδιαστεί online κατάλογος. Οι μεγάλων διαστάσεων φωτογραφίες της έκθεσης εκτυπώθηκαν από το Adamson Atelier.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...