Τρίτη 4 Μαΐου 2010


Συναυλία του Εργαστηρίου Σύγχρονης Μουσικής Α.Π.Θ. με το συγκρότημα “dissonArt”

Την Πέμπτη 6 Μαϊου 2010, ώρα 20:30 το βράδυ, το  Εργαστήρι  Σύγχρονης  Μουσικής του  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το συγκρότημα “dissonArt” σε έργα György Kurtág, Morton Feldman, Iannis Xenakis, Mauricio Kagel και Beat Furrer στο Αμφιθέατρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. 
Tο Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής (Ε.Σ.Μ.) ιδρύθηκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. το 2009, με σκοπό την ανάπτυξη και προβολή της σύγχρονης μουσικής.  Το Ε.Σ.Μ. φιλοδοξεί να καλύψει όλο το φάσμα της μουσικής του 20ού και 21ου αιώνα.  Παρ’ όλα αυτά,  οι δραστηριότητές του επικεντρώνονται κυρίως στη σύγχρονη μουσική, που προτείνει νέες ηχητικές κατευθύνσεις, που πειραματίζεται με την ίδια τη μουσική γλώσσα, αντικατοπτρίζοντας τα αδιέξοδα αλλά και τις προοπτικές της σημερινής μουσικής/πολιτιστικής πραγματικότητας. Στα πλαίσια αυτά το Ε.Σ.Μ. συνεργάζεται με το συγκρότημα “dissonArt” στη διοργάνωση σειράς συναυλιών με έργα ρεπερτορίου προ- και μεταπολεμικής μουσικής του 20ού αιώνα. 
Εισιτήρια 10 € (φοιτητές ελεύθερη είσοδος) θα πωλούνται στην είσοδο του Μουσείου την ημέρα  της εκδήλωσης.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ  ΕΓΝΑΤΙΑ 154 (ΔΕΘ-HELEXPO) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΤΗΛ.2310 240002 , 2310 281212 ΤΗΛ.+FAX: 2310 281567  e-mail : mmcart@mmca.org.gr  site : http://www.mmca.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...