Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο Ερυσίχθων στην Ελληνοαμερικανική Ένωση


Με την ευκαιρία του Εορτασμού της Νύχτας και της Ημέρας των Μουσείων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, ως μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών, συμμετέχει στην πρώτη μεγάλη κοινή δράση του Δικτύου, φιλοξενώντας έργα της έκθεσης«Ερυσίχθων, σύγχρονη ανάγνωση του μύθου».

Κατά τον μύθο, ο Ερυσίχθων υπήρξε πλεονέκτης, βέβηλος και ασεβής. Η επιθυμία του να κόψει το ιερό δένδρο της Δήμητρας οδήγησε στην τιμωρία του με ακόρεστη πείνα. Αφού κατανάλωσε ό,τι του ανήκε, αλλά και ό,τι ανήκε στο περιβάλλον του, έφαγε τα ίδια του τα μέλη και πέθανε, χωρίς ποτέ να ικανοποιήσει την πείνα του.

Ο μύθος συμβολίζει την αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο, ο οποίος ακόρεστα και με τρόπο αλαζονικό, καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον, χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες των πράξεών του.

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση φιλοξενεί τα έργα των Χάρη Κοντοσφύρη, Χρήστου Χαρίση, Γιώργου Τσεριώνη, Βένιας Μπεχράκη, Μάγδας Ταμάμ, Ελένης Τζάτζαλος, Πέτρου Βρέλη, Κωνσταντίνας Κατρακάζου, Στέφανου Ζαννή, Ηούς Αγγελή.

Την έκθεση επιμελείται η Λουίζα Καραπιδάκη.

Διάρκεια έκθεσης
 15 – 18 Μαΐου 2010 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00
Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή: 10:00 – 16:00


Διεύθυνση

Γκαλερί Κέννεντυ, Ελληνοαμερικανική Ένωση
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...