Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Αυτό το «Φάντασμα» ποτέ δεν πεθαίνει

Φωτογραφία
Oι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται. Αντιθέτως συνεχίζουν να φέρνουν εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία των θεάτρων. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του «Φαντάσματος της Οπερας» (με περισσότερες από 9.000 παραστάσεις και κέρδη 4 δισ. ευρώ στο ενεργητικό του), ο Αντριου Λόιντ Βέμπερ το επαναφέρει επί σκηνής με το μιούζικαλ «Love never dies» που κάνει επίσημη πρεμιέρα απόψε στο Λονδίνο.
«Δεν θέλω το κοινό να το δει ως σίκουελ, αλλά ως ένα μιούζικαλ που μπορεί να σταθεί και από μόνο του», λέει ο συνθέτης. Τα προπωλημένα εισιτήρια έφεραν ήδη εννέα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία, κάτι παραπάνω από το κόστος της παραγωγής που ήταν έξι εκατομμύρια ευρώ. Στο λονδρέζικο θέατρο «Ηer Μajesty΄s» συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Φαντάσματος της Οπερας», τη στιγμή που στο Θέατρο Αdelphi του Γουέστ Εντ το θρυλικό ζευγάρι ζεί τον έρωτά του μετά το... φινάλε.
Πού βρίσκεται το Φάντασμα δέκα χρόνια μετά; Τι απέγινε η αγαπημένη του Κριστίν; Από το 1990, ο Αντριου Λόιντ Βέμπερ αναζητούσε τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. «Αρχικά ήθελα το Φάντασμα να κατοικεί σε ένα ρετιρέ στο Μανχάταν, δέκα χρόνια μετά την αρχική ιστορία, δηλαδή το 1907», λέει ο Αντριου Λόιντ Βέμπερ. «Αργότερα είδα ένα ντοκιμαντέρ για το Κόνι Άιλαντ της Νέας Υόρκης και συνειδητοποίησα ότι αυτός είναι ο ιδανικός τόπος κατοικίας του Φαντάσματος. Εκεί όλα μπορούν να συμβούν».
Σημαντική ήταν και η βοήθεια του φίλου του και συγγραφέα Μπεν Ελτον. «Μου έδωσε μια κατεύθυνση. Συμφώνησε ότι η ιστορία θα πρέπει να κινείται γύρω από τους ίδιους χαρακτήρες», επισημαίνει ο Αντριου Λόιντ Βέμπερ, ο οποίος θα μεταφέρει το μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ στις 11 Νοεμβρίου και το 2011 στην Αυστραλία.
Στο «Love never dies», το Φάντασμα βρίσκει καταφύγιο στο Κόνι Άιλαντ- αφού διέφυγε από την Οπερα των Παρισίων. Εκεί θα βρεθεί και η παλιά αγαπημένη του, η υψίφωνος Κριστίν, μαζί με τον σύζυγό της Ραούλ και τον γιο τους Γκουστάβε για μια συναυλία. Αργότερα αποκαλύπτεται ότι ο ιμπρεσάριος που την προσκάλεσε είναι το Φάντασμα. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Σιέρα Μπότζες- γνωστή από τον ρόλο της Μικρής Γοργόνας στο Μπρόντγουεϊ. Τον ρόλο του Φαντάσματος ανέλαβε ο Ράμιν Κάριμλου, ο οποίος έχει ερμηνεύσει τον ρόλο του Ραούλ σε ανέβασμα του αρχικού μιούζικαλ. «Το Φάντασμα αυτή τη φορά είναι κοινωνικό και ιδιαίτερα αγαπητό. Δεν υποδύομαι ένα "φάντασμα"», δηλώνει ο πρωταγωνιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...