Δευτέρα 3 Μαΐου 2010


Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε την Παρασκευή ο Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας μερικών από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά βιβλία των τελευταίων δεκαετίων, για να παρουσιάσει το καινούργιο του βιβλίο «Ο μονάρχης».

Όπως ο ίδιος ο κ. Βασιλικός περιέγραψε στη συνέντευξη Τύπου, το θέμα του βιβλίου είναι μια φανταστική ιστορία, αλλά με πολλά αληθινά πρόσωπα, εμπνευσμένο από διάφορες στιγμές της ελληνικής, αλλά και παγκόσμιας ιστορίας. 

Ο κ. Βασιλικός διαπίστωσε πως «όταν τα σφαγεία μετατρέπονται σε χώρους πολιτισμού, τότε αυτό είναι πρόοδος», αναφερόμενος και στο χώρο όπου θα παρουσίαζε λίγες ώρες αργότερα το βιβλίο του, στη νέα αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο κ. Βασιλικός αναφέρθηκε και στην οικονομική και πολιτική συγκυρία, λέγοντας ότι «έχουμε περάσει πολύ πιο δύσκολες και αιματηρές εποχές», πως ελπίζει ότι «η κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της και ότι «η πρόθεση είναι πολύ καλή και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι».

Ο συγγραφέας, ο οποίος έχει τηλεοπτική εκπομπή σε κρατικό κανάλι και στο παρελθόν έχει διατελέσει, όπως ο ίδιος υπενθύμισε, αντιπρόεδρος στην κρατική τηλεόραση, εξέφρασε την άποψη ότι «οι πνευματικοί άνθρωποι δεν πουλάνε» και ότι δεν τους δίνεται βήμα για να μιλήσουν. Αμέσως μετά όμως παρέπεμψε στο χθεσινό του άρθρο στην «Ελευθεροτυπία», τονίζοντας ότι «δεν διαβάζει κανείς σήμερα». Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι οι εκπομπές του έχουν θεαματικότητα, αλλά «θάβονται» από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων και μετρήσεων. 

Αυτά, σχετικά με το αν παρεμβαίνουν ή όχι οι πνευματικοί άνθρωποι στο κοινωνικό γίγνεσθαι.Τέλος, ο κ. Βασιλικός εξήρε την πνευματική παραγωγή της Ηπείρου, υποστηρίζοντας ότι «ο πυρήνας της νέας ελληνικής λογοτεχνίας βρίσκεται στην Ήπειρο».Ο δήμαρχος Νίκος Γκόντας καλωσόρισε τον κ. Βασιλικό λέγοντας ότι «η παρουσία του στην πόλη των γραμμάτων και των τεχνών είναι σημαντικό γεγονός» ενώ μια μικρή αναδρομή στο έργου του συγγραφέα έκανε η Λένα Γιοβάνη, μέλος της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...