Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Τις επιχορηγήσεις σε ομάδες θεάτρου και χορού ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού

Τις επιχορηγήσεις σε ομάδες θεάτρου και χορού για την περίοδο 2009 - 2010 ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Οι επιχορηγήσεις βασίστηκαν στη γνωμοδότηση των αντίστοιχων επιτροπών θεάτρου και χορού του ΕΚΕΘΕΧ, το οποίο ήταν και ο αρμόδιος φορέας για την παρακολούθηση και την αξιολόγησή τους καθ' όλη την περίοδο 2009-2010. 

Σημειώνεται ότι τα ποσά των επιχορηγήσεων θα καλυφθούν τμηματικά και ότι σε αυτά θα προστεθούν οι οφειλές που εκκρεμούν για την περίοδο 2008 - 2009 και συγκεκριμένα για το υπόλοιπο 13%, που δεν κατεβλήθη τον Δεκέμβριο του 2009. 

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού επισημαίνεται ότι αυτό «δεν προέβη σε καμία παρέμβαση προς αναδιανομή των επιχορηγήσεων, αλλά εφάρμοσε την προβλεπόμενη από τις κυβερνητικές οδηγίες και το πνεύμα περιορισμού των δαπανών, μείωση στο συνολικό προτεινόμενο κονδύλι της επιχορήγησης». 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι «προϋπόθεση για την καταβολή των ποσών είναι η εγγραφή των επιχορηγουμένων στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων (http://drasis.culture.gr), όπου καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά πλήρη στοιχεία οικονομικών και καλλιτεχνικών πεπραγμένων (όπως, εξάλλου, ορίζεται και στους όρους της προκήρυξης του ΕΚΕΘΕΧ), τα οποία επίσης οφείλουν να καταθέσουν και στην αρμόδια υπηρεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...