Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Η Φιλαρμονική της Βιέννης μέσα και ...έξω από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, που θα διευθύνει ο Ρικκάρντο Μούτι, στις 22 Ιουνίου (9 μ.μ., Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης), επέλεξε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών να κλείσει το πρόγραμμα του για την καλλιτεχνική περίοδο 2009-2010.

Ο διάσημος Ιταλός αρχιμουσικός, προσωπικότητα που ήδη έχει περάσει στην ιστορία της κλασικής μουσικής για τις λαμπρές του ερμηνείες με κορυφαία μουσικά σύνολα, θα διευθύνει μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου, που δίκαια χαρακτηρίζεται, μετά από 160 χρόνια λειτουργίας, ως η πιο στενά συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή κλασική παράδοση.

Η συναυλία περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ -συμφωνία του Λιντς, Σούμπερτ -Συμφωνία αρ.8 «Ημιτελής» και Τσαϊκόφσκι -συμφωνία αρ.6 «Παθητική».

Επειδή τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, οι φίλοι που δεν κατάφεραν να τα προμηθευτούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία δωρεάν από αναμετάδοση που θα γίνει απευθείας από την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης σε δύο γιγαντοοθόνες που θα έχουν στηθεί στον κήπο, ειδικά για την εκδήλωση.

Ο ολάνθιστος κήπος του Μεγάρου θα πλημμυρίσει από την εκπληκτική μουσική και την εικόνα του διάσημου μαέστρου και της Ορχήστρας και θα φιλοξενήσει τους φίλους της μουσικής που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν για πρώτη φορά καθισμένοι στο γρασίδι κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό, μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...