Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Ετσι θέλουµε την κλασική µουσική»

Μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ ανοιχτού χώρου θύµισε σε όσους βρέθηκαν στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η συναυλία της Φιλαρµονικής της Βιέννης
Φωτογραφία
Κλασική µουσική ή ποδόσφαιρο; Και τα δύο. Τη στιγµή που η Φιλαρµονική Ορχήστρα της Βιέννης ερµήνευε Μότσαρτ στις δύο γιγαντοοθόνες του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, δύο νεαροί έβλεπαν στα κλεφτά στιγµιότυπα από τον αγώνα Ελλάδα - Αργεντινή µέσα από την οθόνη του... iphone, σε σύνδεση µε το Ιντερνετ. «Η αλήθεια είναι ότι δεν θυµόµουν ότι είχε αγώνα σήµερα. Αλλά δεν πρόκειται να φύγω. Θέλω να παρακολουθήσω όλη τη συναυλία» έλεγε ο 28χρονος Θανάσης. Ο αντρικός πληθυσµός βέβαια αποτελούσε... µειονότητα, µε τις κοριτσοπαρέες να υπερισχύουν αριθµητικά.
«Είναι τόσο όµορφα. Θα τηλεφωνήσω στον αδερφό µου να του πω να έρθει» έλεγε µια νεαρή κοπέλα στον σύντροφό της για τον Κήπο που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Μάιο. «Είµαι σίγουρος ότι είµαστε περισσότεροι έξω παρά µέσα στην αίθουσα» σχολίαζε χαµογελώντας ένας κύριος, καθώς έψαχνε την υπόλοιπη παρέα.
Η είσοδος στον Κήπο ήταν δωρεάν, αλλά δεν ήταν µόνο αυτό το κίνητρο για να ανηφορίσουν 3.700 θεατές όλων των ηλικιών στον Κήπο. Στην πλειονότητά τους ήταν λάτρεις της µουσικής που γνώριζαν τη Φιλαρµονική και από τις πρωτοχρονιάτικες συναυλίες της. Δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο για την αίθουσα και γι’ αυτό βρέθηκαν εκεί χθες. «Τελικά είναι καλύτερα στον Κήπο. Καλύτερα που δεν βρήκαµε εισιτήριο» έλεγε η 30χρονη Μαρία στη φίλη της. Ωστόσο, ανάµεσά τους βρέθηκαν και οι φανατικοί των φεστιβάλ της Ευρώπης. «Δεν ακούω κλασική µουσική. Ηρθα όµως για την παρέα και για την εµπειρία. Εχω ακούσει για τα αντίστοιχα µουσικά γεγονότα στο εξωτερικό» σχολίαζε η 35χρονη Βάσω που βρέθηκε στον Κήπο παρέα µε τρεις φίλες της και µε µπόλικο κρασί. Την ίδια συζήτηση είχαν και η 28χρονη Αννα-Μαρία µε την Ιωάννα, που µιλούσαν για την εµπειρία τους σε υπαίθρια φεστιβάλ στο Λονδίνο. «Το γεγονός αυτό έφερε κοντά στην κλασική µουσική το κοινό που δεν θα πήγαινε στο Μέγαρο» πρόσθεσε ο Θανάσης. «Ετσι είναι πιο ωραία η κλασική µουσική. Ξεφεύγει από το τυποποιηµένο και συχνά αποστειρωµένο περιβάλλον της», σχολίασε ο Νίκος.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόµαστε στον Κήπο» έλεγε η 75χρονη Νίτσα που δεν κατάφερε να βρει εισιτήριο. «Και θα ξανάρθουµε αν µας αρέσει η συναυλία» πρόσθεσε ο αδερφός της, Γιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...