Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ο «Χώρος σκέψης» της Βογιατζή

Από 1 έως 12 Αυγούστου 2010, στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου της Ερμουπόλεως (αίθουσα «Εμμανουήλ Ροΐδη»), θα λειτουργεί η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ευαγγελίας Βογιατζή με τίτλο «Χώρος σκέψης».
Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί και θα αναφερθεί στην καλλιτέχνιδα και το έργο της, η διευθύντρια του Μουσείου της πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου Ευταξία, κα Αγλαΐα Αρχοντίδου.
Η Ευαγγελία  Βογιατζή γεννήθηκε  στο Κερατσίνι.  Το 1999 εισήχθη πρώτη στην Σχόλη Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.  Την ίδια χρονιά  μεταγράφηκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών.  Σπούδασε ζωγραφική με καθηγητές τους Δ. Μυταρά, Ζ. Αρβανίτη και Α. Χριστάκη.  Αποφοίτησε το 2004 με βαθμό άριστα. Το 2007 απόκτησε μεταπτυχιακό τίτλο από το University of East London με καθηγητές τους  Geoffrey Brunel, Alexis Harding  (John Moores 23 Prize Winner), και Grenville Davey (Turner Prize Winner 1992).  Το 2009 απέσπασε υποτροφία από το Fondation Ténot της Γαλλίας.
Την επιμέλεια της εκθέσεως έχει ο κ. Γιάννης Κ. Παπαφίγκος, ο οποίος σημειώνει: «Στην παρούσα ενότητα έργων η καλλιτέχνιδα καταθέτει την πρόταση της με ομοιογένεια και καθαρότητα. Στα πλαίσια του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, η θεματική της επικεντρώνεται πρωτίστως στην απόδοση της ανθρώπινης μορφής - ενταγμένης σε εσωτερικούς χώρους - και δευτερευόντως στην τοπιογραφία. Η προσεκτική παρατήρηση της φιγούρας αποκαλύπτει την αγωνιώδη επιθυμία του σύγχρονου ανθρώπου, ο οποίος βιώνοντας ένα ασφυκτικό αστικό περιβάλλον, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, αναζητώντας κώδικες επικοινωνίας με τους συνανθρώπους του· υποδηλώνοντας παράλληλα τα οράματα και τις ανησυχίες της ζωγράφου αναφορικά με τις ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές».
Εγκαίνια: Κυριακή 1 Αυγούστου 8.30 μμ.
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 10.30 έως 14.00 και 19.00 έως 22.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...